tisdag 20 augusti 2013
Bostadsplattform på gång. Floatel International i Mölndal beställer sin femte rigg från Singapore.

Blågult. Rederi med svenskflaggat roro-fartyg berömmer det krisdrabbade reparationsvarvet i Göteborg och vill fortsätta att docka sitt fartyg i staden.

Bättre för sjöfolket. ILO:s nya konvention är önskad av alla parter inom sjöfarten, men det är en komplex omställning för många.

Kapad tanker. Eldstrid uppstod i samband med att piraterna försökte fly från nigerianska flottstyrkor.

Slopa farledsavgifterna! Det kräver Finlands största allmänna hamn HaminaKotka, som befarar att svaveldirektivet innebär att transittrafiken glider över till baltiska hamnar.

Många saknas. Räddningsarbetet fortsätter sedan en färja sjönk på 10 minuter efter en kollision med ett lastfartyg.

Botten är nådd. Göteborgs Hamn tolkar stabila trailervolymer som att Europa är på gång trots att pappersvolymer och bilar minskar.

Försöksprojekt. Samtliga lastbilsförare som anländer med Tysklandsfärjan måste nu testa nykterheten innan de får köra vidare.

Vad är det för order ni har fått? Scanjet Marines vd berättar om en av företagets största beställningar någonsin och hur det gått med deras antipiratmaskiner.

Granskning pågår. Scandlines och Stena Line kräver att EU utreder om Öresundsbrokonsortiet använt statsunderstödet till att snedvrida konkurrensen.
Upp och ned. Medan Maersk Line förbättrat sitt resultat markant tyngs resultaträkningen rejält av Maersk Tankers svåra tider.
Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

1 vecka Nordic Storage, Oskarshamn

1 vecka Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

1 vecka LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50