onsdag 26 februari 2020
Piratstatistik. Globalt sett minskar sjöröveriet, men i Västafrika ökar det och det gör också kidnappningar av besättningsmedlemmar.

HFO. 2024 är det tänkt att ett förbud mot HFO ska träda i kraft i Arktis, för att sedan tillämpas fullt ut 2029. Men det utkast till förbudet som lämnats till IMO:s underkommité PPR har alltför många undantag och kryphål enligt kritiker.

LPG. Världens första test med LPG som bränsle i en tvåtaktsmotor överträffade förväntningarna. Därför beställer BW LPG ytterligare fyra bränslesystem av Wärtsilä till sina fartyg.

Tankerpool. Med 21 fartyg i poolen firar Stena Sonangol Suezmax Pool 15 år.

EU-bidrag för landel. Stockholms Hamnar, CMP, Århus, Rostock och Helsingfors hamnar ansöker gemensamt om EU-bidrag för landelanslutningar. En gemensam ansökan lämnas även in av Stockholms Hamnar, Nådendals hamn och Finnlines.
Glest. Många utställare reagerade på att det var färre studenter än vanligt på plats på Sjölog. Skeppsmäklareföreningens vd Berit Blomqvist vill ha ett ordentligt commitment från studenterna inför nästa år.

Sjölog. Vi kollade med studenter och rederier på Sjölog vad de har för tankar om rekryteringssituationen.

Så slår CoV-19. Utbrottet av coronavirus i Kina har hittills slagit hårdast mot tankmarknaden. Men också bulk-, container- och kryssningsfartygen känner av konsekvenserna av utbrottet.
Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

3 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

3 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50