tisdag 19 november 2019
Sjöfartsverkets branschdag. Sjöfartsverkets ansträngda ekonomi påverkar den svenska handelssjöfarten på flera sätt. Bland annat är sjömätningen som skulle hjälpa sjöfarten med ruttoptimering lagd på is.

Delrapport. Nu har norska haverikommissionen kommit med sin delrapport om orsaken till kryssningsfartyget Viking Skys blackout i våras.

Nytt nummer ute nu! I nummer 10/2019 pratar vi sjötransport med några av sjöfartens allra viktigaste kunder – lastägarna.

Strejkhot. Om en lösning inte nås i finska Postens strejk kan det leda till en sympatistrejk som stoppar den finskflaggade sjöfarten.

Nybyggen. Nu är det första ropax-fartyget i E-flexerserien levererat.
Ekobonusen. Den som vill ansöka om ekobonus för tiden 2020–2022 bör förbereda sig väl för när ansökningstiden startar kan tiden vara knapp.

Stärker organisationen. Kongsberg fortsätter att satsa på sin Åbo-enhet för utveckling av system för fjärrövervakning och fjärrstyrning av fartyg.

Ny ledning. Just nu händer det mycket inom föreningen Skärgårdsredarna – bland annat att Anders Werner tar över som vd från 1 februari 2020.

Goda råd. Bråka inte med varandra om vilken lösning som är bäst, ingen lösning är perfekt, var rådet från Johanna Mossberg (Rise) på Svensk Sjöfarts höstseminarium.

Nya hamnlösningar. Energihamnen och containerterminalen i Göteborg, liksom Trelleborgs hamn, har snabbat upp sina flöden med nya IT-system och automatiserade lastbilsportar.
Nej till HFO. Företag som erbjuder expeditionskryssning i Arktis har beslutat att helt avstå från tjockolja när de opererar i arktiska vatten.

Ägarbyte. Prima Lady har bytt namn och ägare men fortsätter i sin trafik för Prima Shipping.

Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50