onsdag 17 juni 2020
Fast ombord. Utländska sjömän nekas att komma iland i Sverige för annat än att resa hem. Det trots att samma personer får resa in i Sverige om de kommer som turister. Det drabbade polska sjömän i Karlshamn i helgen.
Debatt: Pandemin har lett till svåra arbetsförhållanden för sjöfolk. Fyra arbetslivs- och arbetsmiljöforskare på Linnéuniversitetet kräver i en debattartikel att ombordanställda ges rättmätig status som samhällsviktiga arbetare.
Förnyat klartecken. Verksamheten vid Preemraff i Lysekil kan tillåtas, det framgår av det yttrande som Mark- och miljööverdomstolen i dag har lämnat över till regeringen.

Ägartillskott. Regeringen föreslår att Sjöfartsverket får 300 miljoner kronor för att täcka förlusterna för 2020.
Problemfartyg. I mars anlände Göteborgs universitets problemkantade forskningsfartyg Skagerak till Nya Varvet, fem år försenad. Nu börjar arbetet med att rätta till de 350 felen. Samtidigt pågår en upphandling av ett nytt varv.
Utmärkelse. Lena Göthberg, en profil inom svensk sjöfart, tilldelas Stiftelsen Sveriges Sjömanshus Hedersbelöning för 2020.

Hallå där! Vi har frågat Transportföretagens och SARF:s nye vd Marcus Dahlsten hur de första månaderna har varit på jobbet.
Designkontrakt. Det blir finländska Deltamarin som får uppdraget att designa Finnlines kommande jättefärjor för trafiken mellan Kapellskär, Långnäs och Nådendal.

Upphandling. Det finns en oro bland politiker på Gotland att färjetrafiken till ön kommer att försämras efter den kommande upphandlingen av trafiken, rapporterar P4 Gotland.
Nya platsannonser

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

3 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

3 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50