onsdag 5 maj 2021
Coronaviruset. Kort efter att Furetank fått hem nybygget Fure Vinga till Sverige drabbades fartyget av ett coronautbrott. Några få fall blev till en två veckor lång mardröm eftersom rederiet inte kunde hitta karantänboende för de smittade.
Covid-19 ombord. Fure Vinga är långt ifrån det enda fartyget som anlöpt Sverige med coronasmitta. I majoriteten av fallen har det gått att lösa besättningsbyten, men frågan om karantänboende är problematisk.
Debatt. ”Vi beklagar att regeringen inte verkar se hur viktigt detta är”, skriver riksdagsledamöterna Magnus Jacobsson (KD) och Hampus Hagman (KD) om finansieringen av nya isbrytare.

Tillträder. Svenska Skeppshypotek har utsett Arne Juell-Skielse till ny verkställande direktör. Han tillträder den första augusti.
Inre vattenvägar. I slutet av maj inleds containertrafik på Mälaren med ett tyskt EU-klassat inlandsfartyg.
Kryssning. Gotland och Österlen blir destinationer som Tallink Silja satsar på i sommar i stället för Helsingfors med kryssningsfärjan Silja Symphony.

Säkerhet. I en ny rapport till regeringen föreslår Transportstyrelsen bland annat en ny strategi för svensk sjöfartstillsyn, bättre rapportering av olyckor och internationellt arbete för att höja medvetandet om sociala missförhållanden ombord.
Frakt. Trafiken med Viking Cinderella på linjen Åbo–Stockholm fortsätter för fraktkunder under maj månad
Nya platsannonser

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

3 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

3 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50