onsdag 2 november 2022
Kartläggning. Sjöfartsverket och Destination Gotland kartlägger sin verksamhet som ett led i arbetet för jämställdhet och inkludering. Det berättade de om på senaste öppna Vågrätt-mötet.
Jungfrutur. På onsdag eftermiddag lämnade Carnival Cruise Lines senaste nybygge Carnival Celebration varvet Meyer Turku i Åbo med destination Southampton.
Vattennivåer. Ett för årstiden ovanligt lågt vattenstånd i Vänern oroar just nu sjöfarten. Fartygen tvingas minska sina laster för att kunna trafikera sjön.

Hamn. Gothenburg Roro Terminal har tecknat ett avtal om att ta över som driftsoperatör av en järnvägs- och lastbilsterminal i Arendal i Göteborgs hamn.
Kortsjö. Med start nu i november kommer rederiet Containerships att inleda en ny trafik på Gävle hamn till hamnar runt Östersjön.

Isbrytare. Sjöfartsverket har nu inlett upphandlingen av nya isbrytare med en prekvalifikation.
San-priset. Sandro Chiesi, teknisk chef på Stena Line, prisas av Sjöfartens arbetsmiljönämnd (San) för sitt arbete för en bättre arbetsmiljö ombord.
Förslag. International Chamber of Shipping, ICS, föreslår nu en global CO2-reduktionsfond för att belöna rederier som använder bränslen med låga utsläpp. Tanken är att få fart på produktionen av nya bränslen. 

Nya platsannonser

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

3 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

3 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50