onsdag 24 juni 2020
Inreseförbud. På Stockholms reparationsvarv ligger just nu kryssningsfartyget Island Sky från svenska Salén Ship Management. Inreseförbudet gör att merparten av besättningen inte kan lämna fartyget.
Samarbete. Kommunerna i Trelleborg och Ystad har startat en förstudie med målsättningen att bilda ett gemensamt hamnbolag.
Förtroendemätning. Sjöfartsverket är en av Sveriges fem mest ansedda myndigheter när svenska folket själva får tycka till. Det visar en ny undersökning från Kantar Sifo.

Miljö. Efter Stena Bulks biobränsleförsök i april introducerar företaget nu fraktalternativ med låga koldioxidutsläpp enligt ett kompensationssystem.
Hamnflytt. Steg för steg ska Uddevalla Hamn flytta delar av sina verksamheter västerut. Syftet är att möjliggöra för staden att expandera med bostäder och rekreationsområden närmare vattnet.

Uppsägningar. Arbetsbristförhandlingarna på Tallink Silja är avslutade, meddelar Sjöbefälsföreningen.
Första rederiet. Viking Line har som första rederi i världen verifierats av DNV GL enligt My Care-metoden.
Comeback. De lättade reserestriktionerna har gjort att fler färjelinjer nu drar igång. Senast ut är Eckerö Linjen mellan Grisslehamn och Eckerö, samt Viking Line som startar trafik med både Gabriella och Cinderella.

Nya platsannonser

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

3 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

3 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50