onsdag 1 september 2021
Remiss. Från årsskiftet väntas höjningar av farleds- och lotsavgifterna. Det framgår av ett förslag från Sjöfartsverket.
Premiär. Under måndagen invigdes Gotlandsbolagets nya färjelinje mellan Nynäshamn och Rostock. Närvarande i terminalen i Nynäshamn var bland annat miljö- och klimatminister Per Bolund (MP). Bolagets vd Håkan Johansson ser stora miljövinster med satsningen.
Såld till Kina. Concordia Maritime säljer två IMOIIMax-fartyg och gör en förtjänst på 45 miljoner kronor på affären.

Premiär. För allra första gången någonsin anlöpte fartyget Hanseatic Spirit i dag Göteborgs Hamn. Enligt tradition hölls en plakettceremoni för att markera händelsen.
Logistik. APM Terminals Gothenburg tog emot fyra extraanlöp förra veckan. Det var en konsekvens av bland annat störningar i den globala värdekedjan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Svarta siffror. Viking Line redovisar en betydande resultatförbättring första halvåret 2021 bland annat tack vare reducerade kostnader och fartygsförsäljning.
Enkät. 70 procent av rederierna i Sverige menar att stämpelskatten är ett hinder för att flagga svenskt. Det visar en enkät från Blå Tillväxt.
Dop. Wasalines nybygge Aurora Botnia döptes officiellt den 25 augusti i Vasa av Marjo-Riitta Häyry.

Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50