onsdag 30 juni 2021
Avgifter. Sjöfartsverket kommer inte att genomföra några avgiftshöjningar i år, trots tidigare besked att det skulle ske i september.
Miljö. Många rederier tvekar att göra gröna investeringar på grund av stora ekonomiska risker och osäkerhet kring teknik och drivmedel. Det visar en ny rapport från Transportstyrelsen.
Nytt bolag. AlfaWall Oceanbird AB. Det är namnet på det nya bolag som nu ska bildats som ett joint venture mellan Wallenius och Alfa Laval. Det nya bolaget ska bygga vingriggar till vinddrivna fartyg.

Leverans. Under torsdagen arrangerades en ceremoni på varvet Xingang Shipyard i Kina för att fira leveransen av världens största sjukhusfartyg, Global Mercy.
Uppgradering. Rederiet Forsea har beslutat att uppgradera färjan Tycho Brahe med det största batteripacket som någonsin installerats på en färja.

Haveri. Det nederländska lastfartyget Koningsborg kunde dras loss på midsommarafton, rapporterar flera medier.
Teknik. Som första sjöfartsaktör i världen använder Sjöfartsverket sedan några dagar artificiell intelligens som stöd för sina operatörer vid sjö- och flygräddningscentralen i Göteborg. Systemet ska göra det lättare för dem att uppfatta nödanrop.

Sommaruppehåll. Nu är det sommar och semestrar och förhoppningsvis även lite sol då och då. Vi gör ett uppehåll med nyhetsbrevet till augusti.
Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

1 vecka Nordic Storage, Oskarshamn

1 vecka Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

1 vecka LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50