Fotograf: Wärtsilä

Kategori: Fartygsutrustning

Nya order till Wärtsilä

Wärtsilä levererar propulsionssystem till Stolt Tankers-nybyggen och huvudmaskiner till Post Panamax-containerfartyg.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]Panamax-containerfartyg.

De senaste motorbeställningarna från Wärtsilä visar att rederier fokuserar kraftigt på energieffektivitet och bränslesnålare maskinerier i nya fartygsprojekt.

Parcel tankers

En serie på sex 38.000 dwt kemikalietankfartyg, som byggs av det kinesiska varvet Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group för Stolt Tankers B.V., utrustas med propulsionssystem från Wärtsilä. Leveransen omfattar lågvarviga huvudmaskiner av typen Wärtsilä RT-flex50, propellrar med ställbara blad samt växellåda med axelgenerator. Dessutom ingår separatorer för oljehaltigt vatten i leveransen. 

– Dessa fartyg har designats för att ge avsevärda förbättringar inom bränsleeffektivitet. Konsumtionen förväntas bli betydligt lägre än i existerande parcel tankers, säger Niels G. Stolt-Nielsen, vd för Stolt-Nielsen Limited.

Containerfartyg

Lågvarviga, åttacylindriga huvudmotorer av typen Wärtsilä X92 levereras till en serie på fyra 9.000 TEU Post Panamax containerfartyg som byggs av Hanjin Heavy Industries & Construction i Subic Bay, Filippinerna, för turkiska Ciner Group.

– Containerfartygen har nyligen beställts och hör till de mest bränsleeffektiva och miljöavancerade containerfartygsdesigner som finns tillgängliga på marknaden idag. Vi är stolta över att operera containerfartyg av sådan eco-typ, kommenterar Vassilis Papakalodoukas, vd för Ciner Shipping Industry & Trading Inc., i ett pressmeddelande.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]