Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Arbetsmarknad | Hamn/Logistik

Nya erbjudanden i hamnkonflikten

Hamnarbetarförbundet har lämnat in ännu en förhandlingsframställan till Sveriges Hamnar, men positionerna är fortsatt låsta.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ar, men positionerna är fortsatt låsta.

I början på veckan lämnade Hamnarbetarförbundet in ytterligare en så kallad förhandlingsframställan till Sveriges Hamnar i ett försök att lösa konflikten dem emellan. Erbjudandet från Hamnarbetarförbundet går ut på att teckna ett likalydande avtal som redan existerar mellan Sveriges Hamnar och Transportarbetarförbundet.

Vidhåller hängavtal

Samtidigt vidhåller Sveriges Hamnar sin ståndpunkt där de i stället vill att Hamnarbetarförbundet tecknar ett så kallat hängavtal till avtalet med Transportarbetarförbundet.

”Det skulle vara orimligt för vilken fackförening som helst att acceptera ett hängavtal, eftersom det inte ger något inflytande över vare sig arbetsvillkoren eller vardagen ute på arbetsplatsen. Man skulle då sälja fredsplikten till reapriset att underkasta sig en annan organisations förhandlingsresultat, både nuvarande och framtida”, skriver Eskil Rönér, ordförande Hamnarbetarförbundet, i en kommentar på förbundets hemsida.

Inget förhandlingsdatum

Sveriges Hamnar meddelar att de mottagit ansökan. Senaste förhandlingarna mellan parterna hölls 26 september. Något datum för nya förhandlingar är ännu inte bestämt.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]