Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer | RoRo

Nya ägare till Trans-fartyg

Transpine har fått nya ägare och nytt namn. Fartyget heter nu KPS Ibrahim Bey och tycks vara på väg mot Turkiet vad det lider.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]t Turkiet vad det lider.

– Ja, det stämmer. Hon har bytt ägare. Det var den 8 januari och jag sitter just nu och väntar på besked att Transatlantic ska målas över på fartygssidan, säger Magnus Lander, vd på Transatlantic sedan den 1 januari.

Den nyligen tillträdde vd:n bekräftar också att fartyget inte längre kommer att gå i trafik för Transatlantic.

– Det stämmer, vi kommer inte längre att ha något med fartyget att göra. Detsamma gäller Transwood som just nu ligger i Köpenhamn. Hon bytte ägare igår. Det var långa bareboat-kontrakt som löpte ut i båda fallen och vi har vetat om att de inte skulle förlängas ett tag.

Bareboatavtal löpte ut

Därmed stämde fortfarande uppgifterna Magnus Lander gav Sjöfartstidningen före jul att Transatlantic har fyra egenägda fartyg och ytterligare nio på bareboat.

– Ja, det stämmer. Vi visste ju om att det skulle bli så här redan då. De fyra fartyg vi äger är Transfighter, Transreel, Transandromeda och Transcapricorn.

Lutar åt Turkiet

Några närmare detaljer om ägarbytena vill Magnus Lander inte lämna med hänsyn till kunderna, men enligt den publika fartygsdatabasen Equasis är Transpines nya ägare Karadeniz Holding AS i Istanbul.

Transwood rapporteras, på AIS-siten Marinetraffic, numera heta KPS Mehmet Bey.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]