Fotograf: TRSM Group

Kategori: Passagerarsjöfart | Folk/företag

Ny vd för TRSM Group

Henrik Cars har utsetts till ny vd för TRSM Group. Detta efter att den tidigare vd:n Anette Schilde avgått på egen begäran.

Förutom Anette Schilde avgår även Paul Ekwall från posten som vice vd och Henrik Ekelund som trafikchef. Enligt ett pressmeddelande från TRSM Group – som till mångas förvåning var en av de aktörer som förra hösten tilldelades en stor del av Stockholms skärgårdstrafik – avgår samtliga på egen begäran ”för företagets bästa”.

Samtidigt uppges att Per Teiner har rekryterats internt inom företaget som tillförordnad trafikchef, medan Ludwig Lindkvist nyligen utsågs till ny operativ chef efter Anders Widén som i sin tur sade upp sig i maj.

”Rätt person”

– Anette Schilde, Paul Ekwall och Henrik Ekelund har mot bakgrund av den senaste tidens interna oro ställt sina platser till förfogande. Henrik Cars är med sin breda och dokumenterade erfarenhet rätt person att fortsatt leda och utveckla verksamheten, säger Jan-Eric Nilsson, styrelseordförande för TRSM Group, i en skriftlig kommentar.

Växande klyfta

”Den senaste tidens oro” som refereras till i det föregående uttalandet handlar enligt tidningen Skärgården i korthet om en växande klyfta mellan ledning och anställda, där övertidstimmar ska ha försvunnit ur tidrapporteringssystemet och personalen upplevt att de blivit illa behandlade av ledningen och hotats med uppsägning.

Beskedet om den nya ledningen tas emot positivt av Seko sjöfolk.

– Det var helt väntat och borde ha skett mycket tidigare, säger Chang Strömberg, ombudsman på Seko sjöfolk, till Sekotidningen.

”Kan skilja på för och akter”

Enligt Chang Strömberg är utnämningen av Henrik Cars, som tidigare varit bland annat hamnkapten i Stockholms Hamnar, sjöbefäl inom Johnsonlinjen samt befälhavare på Silja Lines fartyg, ett gott val:

– Det är ett bra val. Han är erfaren och kan skilja på för och akter på ett fartyg, säger han till Sekotidningen.