Fotograf: Svenska Skeppshypotek

Kategori: Folk/företag

Ny vd för Svenska Skeppshypotek utsedd

Svenska Skeppshypotek har utsett Arne Juell-Skielse till ny verkställande direktör. Han tillträder den första augusti.
Arne Juell-Skielse tillträder sin nya tjänst som vd för Svenska Skeppshypotek i augusti efter att nuvarande vd:n Lars Johanson slutar efter femton år. Arne Juell-Skielse är för närvarande chef för Shipping Finance, Sweden inom SEB. Det meddelar Svenska Skeppshypotek i ett pressmeddelande.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]r att nuvarande vd:n Lars Johanson slutar efter femton år. Arne Juell-Skielse är för närvarande chef för Shipping Finance, Sweden inom SEB. Det meddelar Svenska Skeppshypotek i ett pressmeddelande.

Han har tidigare erfarenhet av fartygsfinansiering efter mer än 20 år inom SEB, varav de senaste elva i sin nuvarande chefsbefattning. Han är också sjökapten och tjänstgjorde före sin tid på SEB inom flera svenska bulk- och tankrederier, skriver Svenska Skeppshypotek.

– Det är med stor entusiasm jag ser fram mot denna utmaning. Svensk sjöfart befinner sig i ett mycket spännande skede med en ökande insikt om dess betydelse och roll för den pågående stora omställningen mot ett mer hållbart samhälle. Svenska rederier ligger av tradition i framkant inom teknik, och det gäller såväl fartygens konstruktion och framdrivning som hela det transportsystem som fartygen ingår i. Kompetent fartygsfinansiering är en central förutsättning för att kunna behålla och utveckla den positionen. Det är med stor ödmjukhet jag kliver in i den viktiga roll Svenska Skeppshypotek här spelar, säger Arne Juell-Skielse i pressmeddelandet.

Styrelsens ordförande Michael Zell säger att hållbarhet handlar också om att ha en stabil affär som långsiktigt och uthålligt levererar till kunder, huvudmän, medarbetare, partners och samhället i stort. 

– För en kreditgivare, som lever på att bedöma och ta risker, är denna insikt särskilt central. Arnes tekniska och kommersiella erfarenhet och bakgrund gör mig trygg att vi ska kunna fortsätta och utveckla Svenska Skeppshypoteks unika position och möjlighet att bidra till detta breda hållbarhetsarbete, säger Michael Zell i pressmeddelandet.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]