Tommy Kalin blir ny vd för Svenska Orient Linien från den 1 augusti 2021.

Fotograf: Svenska Orient Linien

Kategori: Folk/företag

Ny vd för SOL

Tommy Kalin, nuvarande CFO, blir ny vd för rederiet Svenska Orient Linien när Ragnar Johansson satsar hela vd-kraften på Wallenius SOL.

Rederi- och logistikföretaget Svenska Orient Linien (SOL) får den 1 augusti ny vd. Tidigare CFO:n Tommy Kalin tar över rodret efter Ragnar Johansson, som fortsätter som vd i Wallenius SOL.

Tommy Kalin ser fram emot sin nya roll och uppgiften att fortsätta stärka SOLs verksamheter, som bland annat omfattar tramp- och linjesjöfart, projektlaster och militära transporter.

– Rollen som vd för SOL är spännande och jag känner mig både förväntansfull och ödmjuk inför uppgiften. Svenska Orient Linien är ett anrikt bolag med en kultur som bygger på både affärsmässighet och hjärta, något som jag känner starkt för. Jag ser också en stor utvecklingspotential som lockar, säger Tommy Kalin i ett pressmeddelande.

Kom från Geodis

Ragnar Johansson fortsätter som vd för Wallenius SOL. Foto: Wallenius SOL

Tommy Kalin har de senaste fem åren haft rollen som CFO för SOL och kom dessförinnan från den internationella logistikkoncernen Geodis. För två år sedan startade SOL tillsammans med Walleniusrederierna ett nytt svenskt rederi, Wallenius SOL. Sedan dess har Tommy Kalin varit CFO för båda bolagen och Ragnar Johansson vd.

Industrin runt Bottenviken, där Wallenius SOL opererar, utvecklas nu i rekordfart och det har gett Wallenius SOL en rejäl skjuts. Behovet av att arbeta mer fokuserat med utvecklingen av båda bolagens affärer har därför ökat, något som nu blir enklare med varsin vd, skriver SOL i pressmeddelandet.

Fokus på utveckling

Ragnar Johansson, som varit vd för SOL sedan 2014, ser också stora fördelar med att dela upp ansvaret.

– Nu skapar vi utrymme att ytterligare fokusera på utvecklingen av båda bolagen framåt. Det händer mycket i branschen och efterfrågan på våra tjänster ökar så vi behöver lägga fullt fokus på detta, konstaterar han i pressmeddelandet.