På pråmen som bogseras från Tallin kommer ett utbildningscenter att byggas upp.

Fotograf: Safetygruppen & Navigationsgruppen AB

Kategori: Utbildning

Anläggning för utbildning byggs på pråm i Frihamnen

En ombyggd pråm blir ny utbildningsanläggning när Safetygruppen & Navigationsgruppen Sverige AB flyttar från Långholmen till Frihamnen i Stockholm.
Safetygruppen & Navigationsgruppen är en helhetsleverantör av säkerhetskurser för yrkessjöfarten och utbildar även privatpersoner, allt från nybörjarkurser till avancerade högfartsutbildningar.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]ll Frihamnen i Stockholm.”} /–>

Safetygruppen & Navigationsgruppen är en helhetsleverantör av säkerhetskurser för yrkessjöfarten och utbildar även privatpersoner, allt från nybörjarkurser till avancerade högfartsutbildningar.

I samband med sitt tioårsjubileum och efter många år på Långholmen flyttar företaget till Frihamnen där man också bygger en ny utbildningsanläggning.

Tas i drift i höst

Den nya anläggningen kommer att tas i drift i höst och ska enligt företaget erbjuda ”kvalitativa utbildningar i en helt unik miljö”.

Anläggningen byggs på en pråm som efter översyn kommer att bogseras från Tallin denna vecka till Stockholm och Frihamnen, berättar Calle Ortner, delägare och affärsområdeschef för Safetygruppen.

– Det här är ett projekt som vi har jobbat med de senaste tre åren för att få till. Vi vill i branschen skapa ett nytt sätt att tänka kring utbildning där deltagarna får en mer interaktiv utbildning till att börja med för att väl på plats hos oss få ut maximalt av sin utbildning och träning genom ett scenariobaserat lärande.

”Mer verklighetstroget”

– Du ingår i säkerhetsbesättningen på ett fartyg, det uppstår ett larm, hur agerar du? Du kanske genomför en brandinsats med rökdykare och det kanske slutar med att man överger fartyget och går i livbåten. Det blir mer verklighetstroget.

– Dessutom kommer vi att använda oss av videoanalys för utvärderingar av deltagarna och deras olika övningsmoment. På det viset kan vi gå tillbaka i momenten och se vad som gjordes rätt och vad som gjordes fel till exempel i ett rökdykningsscenario. Allt för att sjömannen ska få med sig så mycket erfarenhet och kunskap som möjligt efter avslutad utbildning, säger Calle Ortner.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]