Fotograf: Lars Andersson

Kategori: Reparationsvarv | Skeppsbyggnad

Ny tysk varvsallians

Tre tyska varv går samman i en varvsallians. Syftet uppges vara att åstadkomma en ökad flexibilitet och högre dockkapacitet.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]d flexibilitet och högre dockkapacitet.

De tre tyska varv som från och med den 1 februari går samman i en gemensam allians är Bremerhaven-baserade German Dry Docks och BREDO Dockgesellschaft samt Mützelfeldtwerft, som ligger i Cuxhaven. Alliansen får namnet German Dry Docks Group.

Harmonisering

Enligt ett pressmeddelande är målet med alliansen att harmonisera varvens affärssegment genom en samordnad planering av dockkapaciteten, samtidigt som man uppger att varven även i fortsättningen kommer behålla sin självständighet och agera under sina respektive varumärken.

Kan reagera direkt

– En samordnad planering mellan våra olika dockor är en avgörande faktor i vår strategi. Tidigare har respektive varv tvingats tacka nej till order på grund av uppbokade dockor. Nu kommer vi gemensamt kunna erbjuda en högre dockkapacitet och reagera direkt på fluktuerande arbetsbelastningar på våra olika varv. Harmoniseringen av processerna innebär att vi kan reagera på våra kunders behov på ett ytterst flexibelt och kostnadseffektivt sätt, kommenterar Dirk Harms, vd för BREDO Dockgesellschaft.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]