Fotograf: M & M

Kategori: Ekonomi | Fartygsaffärer

Ny shippingbank på gång

Ny shippingbank räknar med att vara igång andra kvartalet nästa år. Först ska tillstånd att bedriva bank säkras.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]tt bedriva bank säkras.

Martime & Merchant Bank AS (M&M) är namnet på den nya norska banksatsning som uppger att man under hösten kommer att lämna in en ansökan om banklicens och ge sig in i vad man själva kallar en högt specialiserad nisch med fokus på sjöfart och offshore.

– Den tighta kreditmarknaden har lämnat många små och medelstora redare som söker finansiering utan alternativ, förrän nu, säger vd på M&M AS Halvor Sveen och syftar på de senaste fyra årens utveckling där många banker lämnat sjöfarten helt eller delvis och gjort det svårt för redare att hitta finansiering till exempelvis nybyggen.

Kända namn

Företrädarna för banken säger att de inom fem år kommer att ha en ”betydande portfölj” eftersom timingen är den rätta eftersom internationell shipping befinner sig i en svacka i konjunkturcykeln med låga värden och därmed låga risker för nya lån.

Nuvarande aktieinnehavare är Arne Blystad, Henning Oldendorff, Nergaard Investment Partners som kontrolleras av Alex and Birger Nergaard och Landmark Holdings i Shanghai. I styrelsen återfinns Endre Ording Sund, Klaus Kjærulff som är tidigare vd i Torm nuvarande ordförande i Skuld, den tyska redaren Henning Oldendorff, norska redaren Arne Blystad, Singapore-baserade norska investerarna Alex Nergaard och Paal Utvik.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]