Fotograf: vikor.nu

Kategori: Arbetsmarknad | Utbildning

Ny sajt ska locka unga

Transportföretagen lanserar sajten Vi kör! för att locka unga till transportbranschen. En ambition med satsningen är att ändra en förlegad syn på transportyrkena.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]gen är att ändra en förlegad syn på transportyrkena.

Nya sajten Vi kör! fokuserar på yrken där det råder stort rekryteringsbehov: motorbranschen, yrkesförare, flyg och sjöfart. Fler sökande till utbildningarna behövs och Transportföretagen vill med satsningen öka intresset för transportbranschen men också motarbeta uppfattningar om yrkena som inte stämmer med verkligheten.

Inte för skoltrötta

– Många unga tror idag att yrkesutbildningar endast är till för de skoltrötta. Den uppfattningen vill vi ändra på genom att visa på hur våra branscher har blivit allt mer digitaliserade där många av yrkena leder till roliga jobb och stora framtidsmöjligheter. Detta hoppas vi kunna förmedla genom Vi kör!-sajten, säger Mychèle Östman, kommunikationschef på Transportföretagen på förbundets hemsida.

Ljus framtid

Sajten riktar sig till ungdomar mellan 13 och 16 år och betonar att framtidsutsikterna för jobb är mycket goda för dem som väljer att utbilda sig för transportyrken i dag.

– Det är en stor och nödvändig satsning som vi gör. Vi vill visa att det går att få ett roligt jobb direkt efter studenten där man kan göra skillnad och uppfylla sina drömmar, säger Mychèle Östman.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]