Fotograf: Göteborgs Hamn

Kategori: Ekonomi | Hamn/Logistik

Ny logistikpark i Göteborg

En ny logistikpark ska byggas i anslutning till Göteborgs hamn. Parken väntas vara färdigbyggd år 2025.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]rken väntas vara färdigbyggd år 2025.

Den nya logistikparken kommer att få namnet Port of Gothenburg Logistics Park och ska byggas upp av fem företag och fastighetsägare; förutom Göteborgs Hamn är det också NCC, Prologis, Eklandia och Bockasjö. Parken kommer att byggas i anslutning till hamnens godsterminaler strax norr om Skandiahamnen och bli totalt 1 miljon kvadratmeter stor.

Nära till kaj

– Oavsett var i parken företag etablerar sig är det aldrig mer än tio minuters transport från kajkanten, vilket är perfekt för importföretag som vill ha korta och kostnadseffektiva transporter från hamn till lager, säger Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs Hamn, i ett pressmeddelande där man poängterar att det länge varit en brist på logistikmark intill hamnen.

– Det här är en jättesatsning och ett gyllene tillfälle för alla företag som vill etablera lager precis intill Skandinaviens största hamn, säger Magnus Kårestedt.

”Landets logistikhuvudstad”

Den nya parken väntas skapa över 2.000 nya jobb. Framförallt handlar det om lagerarbetare men också om administrativ personal.

– Logistik är en paradgren för Göteborg och skapar många jobb i vår region. Port of Gothenburg Logistics Park befäster vår position som landets logistikhuvudstad, kommenterar Magnus Kårestedt

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]