I november inleder Containerships en ny veckotrafik med anlöp i Gävle.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Container | Hamn/Logistik

Ny kortsjölinje till Gävle

Med start nu i november kommer rederiet Containerships att inleda en ny trafik på Gävle hamn till hamnar runt Östersjön.
Det är det finska rederiet Containerships Ltd Oy, en del av CMA CGM Group, som nu i november startar igång en ny kortsjötrafik i en slinga där Gävle Hamn ingår tillsammans med de baltiska hamnarna i Klaipeda och Gdynia, samt de tyska hamnarna Bremerhaven och Wilhelmshaven.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]som nu i november startar igång en ny kortsjötrafik i en slinga där Gävle Hamn ingår tillsammans med de baltiska hamnarna i Klaipeda och Gdynia, samt de tyska hamnarna Bremerhaven och Wilhelmshaven.

Slingan kommer att göra ett anlöp i Gävle per vecka på vägen från Klaipeda för att sedan fortsätta till Gdynia. Containerships blir därmed en helt ny kund för Gävle Hamn.

– Det innebär att servicen från Gävle ökar när det gäller short sea. Kunderna får fler möjligheter till fler destinationer. Det är en viktig och bra service som startar upp nu precis i början av november, säger Fredrik Svanbom, vd för Gävle Hamn till Sjöfartstidningen.

Containerships kommer även att erbjuda leveranser med lastbil och/eller järnväg över hela Sverige.

Rederiet Containerships är marknadsledande inom intraeuropeisk multimodal transport och har ett stort nätverk av förbindelser över Europa och Marocko. Till sitt förfogande har de den största flottan av LNG-drivna fartyg inom europeisk kortsjöfart och var den första europeiska aktören som använde LNG som huvudsaklig bränslekälla i sina fartyg.

Containerships sysselsätter 1.200 personer, har 33 kontor i Europa och Marocko, driver 25 short sea-linjer, 13 järnvägslinjer och har 700 egna lastbilar.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]