Fotograf: Northern Offshore Services

Kategori: Offshore | Skeppsbyggnad

Ny katamaran till NOS

Northern Offshore Services har tagit leverans av en ny katamaran från Damen i Nederländerna – fartyget utför redan uppdrag.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]et utför redan uppdrag.

Göteborgsbaserade Northern Offshore Service är specialiserat på besättningsfartyg för vindkraftsprojekt till havs och driver en flotta på närmare 20 fartyg/katamaraner. I augusti lade rederiet en beställning på en Damen Twin Axe, fem veckor senare levererades fartyget med namnet M/V Carrier och hon började direkt arbeta i Nordsjön.

– Vi bygger de här fartygen fortlöpande och kunde därför ordna med en snabb leverans, säger Martijn Smit, försäljningschef Europa.

Damen Twin Axe är en speciellt framtagen skrovdesign som ger bättre sjögång, mindre vågmotstånd och upprätthåller en jämn hög hastighet även vid lite högre vågor.

DIS-flaggade M/V Carrier, 167 gt, byggdes vid Damens varv i Gorinchem och har en längd på 25,75 meter och bredd på 10,4 meter. Hon inhyser 12 passagerare plus en besättning på fyra personer. Huvudmaskineriet består av två Caterpillar C32 TTA. Maxhastigheten är 26 knop medan marschfarten är 22 knop. Däcksytan är 90 kvadratmeter och hon tar 15 ton last på däck.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]