Fartygsrök, beskuren bild.

Fotograf: F. Berkelaar

Kategori: Miljö | Regelverk

Ny guide i miljödjungeln

Den internationella sjöfartsorganisationen Bimco har tagit fram en guide som hjälp till redare och operatörer att förbättra sig miljömässigt, både vad gäller energieffektivitet och utsläpp.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]gäller energieffektivitet och utsläpp.

”Guide to Maritime Environmental & Efficiency Management” är framtagen av Bimco i samarbete med specialister från miljökonsultföretaget Fathom och klassningssällskapet ClassNK – och tillsammans med företrädare för den aktiva sjöfartsnäringen. 

Komplexa regelverk

Syftet med guiden är att underlätta för redare och operatörer att efterleva miljölagarna och att hjälpa företagen att utveckla egna effektiva miljö- och managementsystem.

Enligt Bimco är behovet av fristående hjälpmedel, anpassade direkt för sitt ändamål, större än någonsin. Inte minst med tanke på de komplexa regelverk som påverkar den operativa sjöfarten och det ständiga behovet av att driva sina egna fartyg energieffektivt.

Industrisamarbete

För att verkligen leva upp till sjöfartsindustrins behov har guiden tagits fram tillsammans med industrin. Bimco och ett urval redare, operatörer och branschexperter, har gett fundamentet till guidens innehåll och struktur. Samarbetet ska garantera att guiden verkligen är praktiskt användbar, både i fråga om hur man navigerar genom de internationella miljölagarna och hur man skapar sitt eget företagsspecifika miljö- och managementsystem.

John Denholm, ordförande för BIMCO, säger att guiden är ett utmärkt verktyg för att effektivisera fartygsdriften och för att klara de miljömässiga utmaningarna.

– Att inte klara miljökraven kan bli oerhört dyrt, konstaterar han.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]