Fotograf: Göteborgs Hamn / GAC Sweden

Kategori: Folk/företag

Ny i Göteborgs hamnstyrelse

Ingela Berntson, key account manager på GAC Sweden, har valts in i styrelsen för Göteborgs hamn AB.

Sjöfartstidningen ringer upp och gratulerar.

– Tack! Jag valdes in i februari och har bara hunnit vara med på två möten hittills, men jag känner mig välkommen och ser fram emot att vara med och ta ansvar och verka för viktiga beslut för hamnens framtid. Nu får jag möjlighet att påverka, säger hon.

Politiskt vald

Ingela Berntson berättar vidare att hon av en slump träffade en ledamot i Göteborgs hamns styrelse i höstas. Han satt för det lokala göteborgspartiet Demokraterna.

Ingela Berntsons drygt 25-åriga erfarenhet från olika delar av shippingklustret och mångåriga arbete med att försöka påverka hamnen från ett kundperspektiv, var en kunskap Demokraterna ansåg värdefull.

– Väldigt oväntat fick jag frågan om jag var intresserad av att representera Demokraterna i Göteborgs hamns styrelse. Jag har aldrig funderat på att gå med i ett politiskt parti, men eftersom jag har en demokratisk syn på tillvaron var det inte ett svårt beslut att bli medlem.

Vill påverka

Därmed blev Ingela Berntson invald som ersättare på en av Demokraternas tre platser i styrelsen för Göteborgs hamn.

– Kanske en ovanlig väg att starta ett politiskt arbete på, men jag är en engagerad person, så steget kändes självklart. Mitt syfte är inte att bli politiker, utan mitt intresse är sjöfart, hamnverksamheten och att på detta sätt få möjlighet att påverka hur hamnen kan utvecklas på bästa sätt, säger Ingela Berntson.