Fotograf: DHL

Kategori: Container | Ekonomi

Ny containerlösning från DHL

DHL Global Forwarding lanserar en ny sjöfraktslösning kallad DHL Double Decker. Den nya produkten gör det möjligt att dubbelstabla gods i en 40-fots standardcontainer. 

I ett pressmeddelande uppger DHL Global Forwarding, som är flyg- och sjöfraktspecialisten inom Deutsche Post DHL, att kostnadseffektiviteten kan öka med upp till 40 procent genom ett bättre platsutnyttjande. Samtidigt har man kvar samma låga risk för lastskador som vid enkel stapling. 

– DHL Double Decker är en alternativ lösning för kunder som tidigare varit tvungna att använda två containrar för icke stapelbart gods, och som nu bara behöver en enda container. Det är framför allt attraktivt för företag som driver containeroptimeringsprojekt. En sidoeffekt är att både vi och våra kunder minskar våra koldioxidutsläpp, säger Andreas Boedeker, Global Head Ocean Freight, DHL Global Forwarding.

Svetsas fast i väggarna

Lösningen innebär att hyllsystemet i DHL Double Decker-containrarna svetsas fast i containerns sidoväggar, något som uppges garantera stabilitet och säkerhet för godset. Det dubbla däcket kan monteras på olika höjder beroende på godsets dimensioner. Var och en av de maximalt nio plattformarna i en 40-fotscontainer kan bära upp till 1 ton last.

Extra attraktiv för vissa 

Enligt företaget är produkten särskilt attraktiv för företag som regelbundet måste kombinera och skicka varor från många olika leverantörer i ett land eller i en specifik region.

Den nya lösningen är tillgänglig för DHL:s egenägda containrar och används för närvarande på rutten mellan Hongkong och Tyskland liksom mellan Hongkong och Shanghai till USA.