Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Utbildning

Ny chef för sjöfartsutbildningen i Åbo

Sjökapten Micael Vuorio efterträder Per-Olof Karlsson som chef för utbildningscentret Aboa Mare i Åbo.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]entret Aboa Mare i Åbo.

Sjökapten Per-Olof Karlsson har varit chef för sjöfartsutbildningen i Åbo i 18 år och fortsätter fram till sin pensionering på sommaren som vd för bolaget Aboa Mare Ab, som bland annat erbjuder fortbildningskurser. Per-Olof Karlsson började sin anställning för 32 år sedan vid utbildningscentret som på den tiden verkade under namnet Åbo Navigationsinstitut.

Utveckling av simulatorerna

Ny chef för Aboa Mare är sedan början av januari sjökapten Micael Vuorio, som senast har varit kursledare för Aboa Mare. Han anställdes 2001 vid dåvarande Yrkeshögskolan Sydväst och hade innan dess i 17 år seglat i olika befattningar på finländska och utländska fartyg.

– Framtiden inom Aboa Mare blir mycket intressant. Vi har en mycket ambitiös Simulator Road Map 2020–2030, där vi fastslagit hur vi vill utveckla simulatorerna i framtiden, både för utbildningen och inom forskning och utveckling. Det här kommer våra studerande, rederierna och företagen inom sjöfartsklustret att ha stor nytta av, säger Micael Vuorio.

Sjökaptensutbildningen förnyas

Micael Vuorio avslöjar också att sjökaptensutbildningen vid Aboa Mare ska förnyas till ”Sjökapten 2.0”.

– Det är möjligt inom ramen av dagens regelverk där de digitala verktygen kommer att ha en central roll. Teknikutbildningen ska utvidgas både inom examensutbildningarna och kursverksamheten.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]