Fotograf: Northern Offshore Services

Kategori: Folk/företag

NOS öppnar kontor i Tyskland

Northern Offshore Services (NOS) räknar med den tyska vindkraften och expanderar till Hamburg med nytt företag, ny säljchef och nytt kontor.

– Tyskland har i dag en stark position som en av ledarna inom offshore-vindkraft. Prognosen ser Tyskland som en nyckelspelare i offshore-vindkraft under den närmsta femårsperioden. Därför är vi övertygade om att NOS kommer att dra nytta av fysisk närvaro i Tyskland, säger Rasmus Johansson, vd för NOS. 

Specialiserad säljchef

Den första maj öppnar NOS kontor i Hamburgs Business Center och installerar Thies Meijser, tidigare mäklare specialiserad på vindkraft, som säljchef för Tysklandsverksamheten. Expansionen innebär att NOS också startar ett företag i Tyskland. NOS har förutom huvudkontor i Göteborg också filialer i brittiska Lowestoft och Köpenhamn. 

Mer tillgängliga

– Tyskland är en viktig marknad för oss och ett viktigt nav för offshore-vindkraft. Genom att skaffa fysisk närvaro genom ett tyskt kontor och en tysk säljchef kan vi vara ännu mer tillgängliga för våra kunder, säger Fredrik Hallqvist, CCO på NOS.