Fotograf: NOS

Kategori: Fartygsaffärer | Specialfartyg

NOS köper två supportfartyg

Northern Offshore Services (NOS) har förvärvat ytterligare två CTV av M-klass.
NOS har utökat sin flotta av CTV (Crew Transfer Vessel) med Sure Diamond och Sure Dynamic som köpts från Sure Wind Marine Limited. Nyförvärven har döps om till Master och Mariner. De ingår i rederiets M-klass, som därmed omfattar fyra enheter. De nu anskaffade fartygen fortsätter med sina nuvarande operationer vid vindkraftparker utanför tyska kusten.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]riets M-klass, som därmed omfattar fyra enheter. De nu anskaffade fartygen fortsätter med sina nuvarande operationer vid vindkraftparker utanför tyska kusten.

De offshore supportfartyg för vindkraftparker till havs som NOS betecknar som M-klassen är cirka 27 meter långa och har kapacitet för 24 passagerare. Ombord finns utrymmen för 6 personers besättning.

De två nyförvärven är utrustade med två MAN D2862 LE463-maskiner kopplade till två propellrar med ställbara blad (CPP). Huvudmaskinernas effekt är 2 x 1.029 kW och servicefart 25 knop. På däck kan de lasta 20 ton och de är utrustade med en Palfinger-däckskran.

– Vi är tacksamma för att ytterligare utöka denna fartygsserie med två enheter. Vi tror att detta verkligen kommer att stärka vår marknadsposition och kommer att göra det möjligt för NOS att ytterligare erbjuda våra kunder bästa möjliga service. Vi har sett fina resultat från våra två första fartyg av M-klass och välkomnar nu med nöje Master och Mariner till vår flotta, säger David Kristensson, Northern Offshore Group.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]