Nordsjökonferens till Göteborg

I maj träffas Nordsjöstaternas miljöministrar i Göteborg för den sjätte Nordsjökonferensen i ordningen. Tema för året är sjöfartens och fiskets miljöfrågor.

Nordsjökonferensen, som är ett ministermöte, engagerar åtta medlemsländer och ett mindre antal NGO:s (icke-statliga organisationer), som deltar som observatörer.

Bland annat medverkar den internationella rederiorganisationen ICS (International Chamber of Shipping). Miljö-, transport- och fiskeriministrar är inbjudna. Troligen kommer EU:s miljökommissionär Stavros Dimas att delta.

Med miljöminister Lena Sommerstad som värd kommer mötet bl.a. att behandla luftutsläpp från fartyg, skrotning, avfallshantering i hamnarna samt marin nedskräpning. På fiskesidan tas frågor om bl.a. minskad biologisk mångfald och skapandet av ”marine reservs” upp.

Nordsjökonferensen går av stapeln på Svenska Mässan den 4–5 maj. Mötet arrangeras ungefär vart femte år och hölls senast i Bergen 2002. Göteborgsmötet tillkom på initiativ av dåvarande miljöminister Kjell Larsson.

Anna Ljunggren

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]junggren[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]