Nordlandia som fraktfärja i Tallinn vintern 2013.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer | Passagerarsjöfart | RoRo

Nordlandia såld och överlåten

Rederiaktiebolaget Eckerö har sålt bil- och passagerarfärjan Nordlandia till Belize.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] Nordlandia till Belize.

Efter att ha varit till salu i över ett år har Rederiaktiebolaget Eckerö i Mariehamn nu sålt bil- och passagerarfärjan Nordlandia till det Belize-registrerade företaget Isabella Cruise Co. Ltd. Nordlandia har den senaste tiden legat upplagd i Tallinn.

– Redan när köpet och planeringen av vårt nyförvärv Finlandia inleddes beslutade vi att Nordlandia skulle säljas. Nordlandia har varit till salu sedan mars 2012. Flera köpare har visat intresse och nu är fartyget sålt och överlåtet till Isabella Cruise Co. Ltd, Beliz, säger Rederiaktiebolaget Eckerös VD Björn Blomqvist.

Rederi Ab Eckerö köpte Nordlandia från Nordström & Thulin och sattes efter en ombyggnad i Eckerö Lines trafik mellan Helsingfors och Tallinn 1998. Hon gick i denna trafik tills hon ersattes av rederiets nyförvärv Finlandia i slutet av december 2012. I början av detta år ersatte Nordlandia ropax-färjan Translandia, som såldes i mars 2013, i den renodlade frakttrafiken mellan Nordsjö hamn i Helsingfors och Tallinn. Eckerö Line Ab upphörde i våras med frakttrafiken med Nordlandia på grund av att den ekonomiska situationen hade förändrat verksamhetsförutsättningarna.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

  Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
[mc4wp_form]