Fure Vanguard har blivit sjösatt, det nionde fartyget i Furetanks Vingaserie och det första för rederiets joint venture med Algoma Central Corporation kallat FureBear.

Fotograf: Furetank

Kategori: Tank

Nionde fartyget i Vingaserien sjösatt

Nyligen har produkttankfartyget Fure Vanguard blivit sjösatt, det nionde fartyget i Furetanks Vingaserie och det första för FureBear, rederiets joint venture med Algoma Central Corporation.
Det var på varvet China Merchants Yingling shipyard i Yangzhou I Kina som Fure Vanguard nyligen sjösattes, det meddelade Furetank via Linkedin under måndagen. Fartyget är det nionde i rederiets Vingaserie och det första som kommer att levereras till FureBear, vilket är Furetanks joint venture-samarbete med kanadensiska Algoma Central Corporation.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]guard nyligen sjösattes, det meddelade Furetank via Linkedin under måndagen. Fartyget är det nionde i rederiets Vingaserie och det första som kommer att levereras till FureBear, vilket är Furetanks joint venture-samarbete med kanadensiska Algoma Central Corporation.

”Idag riktar vi ett särskilt tack till våra representanter på plats: Mikael Johansson, Joakim Skottborn, Sebastian Kammerling och Magnus Johansson som gör ett utmärkt jobb med att övervaka produktionen på plats. Och till den ovärderliga platschefen Lou Yin på China Merchants Yingling-varvet i Yangzhou, som för närvarande är upptagen med att bygga fyra av våra Vinga-fartyg samtidigt”, skriver bolaget.

Nu kommer Fure Vanguard att förberedas för den första provturen, vilken planeras till januari. 

Totalt består Vingaserien av 19 beställda fartyg varav åtta hittills levererade. Totalt är tio fartyg beställda till FureBear-samarbetet, vilka kommer att ingå i Gothia Tanker Alliance och opereras av Furetank från Göteborg. Den senaste beställningen av två nya fartyg i serien offentliggjordes i september i år.

– Vi ser en kommande utfasning av äldre tonnage på marknaden som vida överskrider antalet nybyggen på väg in. Sedan vi lanserade Vingaserien har inga andra fartyg introducerats som överträffar deras miljöprestanda. Det uppmuntrar oss att utöka serien och förbättra vår kundservice samtidigt som vi kontinuerligt utvecklar och förfinar den utsläppsbesparande tekniken ombord, säger Lars Höglund, vd för Furetank, i ett pressmeddelande tidigare i höstas.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]