Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer | Tank

Neste säljer aframax

Den isförstärkta aframaxtankern Tempera säljs av Neste till olje- och gasbolaget Perenco.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] och gasbolaget Perenco.

Oljebolaget Neste kommer att sälja sin 106.000 dwt råoljetanker Tempera till Perenco. Försäljningen utgör ett led i Nestes tidigare beslut att avveckla sitt fartygsägande.

Tempera kommer att överlåtas till sin nya ägare sommaren 2016. Tills dess kommer OSM Ship Management Finland fortsättningsvis att sköta management för Tempera.

Försörjningsberedskap

Tempera är inte ett av de tidigare Neste-ägda fartyg som har specificerats som kritiska för Finlands försörjningsberedskap. De före detta Neste-ägda tankfartyg och bogserare som är nödvändiga för Finlands försörjningsberedskap är numera gemensamt ägda av Försörjningsberedskapscentralen och pensionsförsäkringsbolaget Ilmarinen.

Två och ett halvt fartyg kvar

Minna Haapala, VP, Logistics för Neste, säger till Sjöfartstidningen att även återstående Neste-ägda fartyg kommer att säljas i enlighet med tidigare utstakad strategi.

– Vi fortsätter på den väg som vi redan tidigare har sagt. Vi kommer med tiden att avyttra resten av vårt fartygsägande. Vi har två helägda tankfartyg och ett som vi äger tillsammans med Stena Group.

De helägda fartygen är produkttankfartygen Purha och Jurmo om 25.000 dwt. Neste äger dessutom hälften av aframaxtankern Stena Arctica.

 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]