Vindkraftparken Burbo Bank.

Fotograf: Ørsted/Paul Langrock

Kategori: Miljö | Specialfartyg

N-O-S utökar samarbetet med Ørsted

Northern Offshore Services A/S ökar sin närvaro på den brittiska västkusten genom att förse danska Ørsted med flera fartyg.
Northern Offshore Services (N-O-S) ska med med sju av sina CTV (Crew Transfer Vessel) hjälpa till med transport av personal till Ørsteds brittiska West Coast Hub under de närmaste tre åren. De första fartygen inleder verksamheten i början av 2021 och kompletteras successivt med fler fartyg fram till sommaren.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]nsport av personal till Ørsteds brittiska West Coast Hub under de närmaste tre åren. De första fartygen inleder verksamheten i början av 2021 och kompletteras successivt med fler fartyg fram till sommaren.

N-O-S fartyg kommer att operera vid vindkraftparkerna Walney, Walney Extension, West of Duddon Sands, Barrow, Burbo Bank och Burbo Bank Extension från Ørsteds operativa baser i Barrow och Liverpool.

– Våra vindkraftparker på västkusten har en total kapacitet på mer än 1,8 GW och är en viktig källa till ren, förnybar el. Vi har ett utmärkt driftsteam som säkerställer att våra offshore vindkraftparker fungerar effektivt. En pålitlig CTV-tjänst är ett viktigt verktyg för att upprätthålla våra utmärkta operativa prestanda, säger Howard Shields, chef för UK West Operations inom Ørsted.

– Vi är glada över att ha valts ut för detta uppdrag och det bygger på många år av fint samarbete mellan N-O-S och Ørsted. Detta långsiktiga avtal kommer att ytterligare stärka vår position och vårt engagemang på den brittiska marknaden, kommenterar Fredrik Hallqvist, CCO på Northern Offshore Services A/ .

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]