Fotograf: N-O-S

Kategori: Miljö | Offshore

N-O-S samarbetar med NYK

Northern Offshore Services kommer in på den japanska vindkraftmarknaden tack vare samarbete med NYK Line.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] samarbete med NYK Line.

Northern Offshore Group (N-O-G), ägare till Northern Offshore Services (N-O-S), har tecknat samförståndsavtal (Memorandum of Understanding) med japanska NYK Line om samarbete inom offshore-vindkraftindustrin. Avtalet inkluderar byggnation och operation av fartyg för transporter av personal, så kallade Crew Transfer Vessels, CTV.

Gemensam studie

N-O-S uppger i ett pressmeddelande att syftet med avtalet är att definiera de grundläggande villkoren för en gemensam studie för att bygga och operera CTV-fartyg i Japan.

– Northern Offshore Services har under de senaste åren utfört en omfattande kartläggning av den globala offshore-vindkraftmarknaden och dess möjligheter. Den gemensamma insatsen med NYK Line blir en språngbräda för N-O-S att bli en verklig aktör på den globala offshore-vindkraftmarknaden och vi är stolta över att det uppskattade företaget NYK Line har valt att arbeta med oss, säger David Kristensson, vd för Northern Offshore Services i ett pressmeddelande.

Expertis

– Vi är mycket nöjda med att samarbeta med Northern Offshore Group AB, som har expertis inom offshore-vindkraftprojekt i Europa. Genom att utnyttja NYK Groups erfarenheter som japanskt rederi i kombination med vårt lokala nätverk kommer vi att gynna den förnybara energiverksamheten i Japan och utomlands och på så sätt aktivt bidra till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling genom koncernens affärsverksamheter, säger Svein Steimler, corporate officer på NYK Group.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]