Fotograf: N-O-S

Kategori: Offshore | Miljö

N-O-S i amerikanskt joint venture

Northern Offshore Services och SEA O.G. Offshore bildar ett joint venture för operation av crew transfer-fartyg (CTV) på den amerikanska offshore-vindkraftmarknaden.

Northern Offshore Services (N-O-S) fortsätter att expandera inom persontransporter för offshore-vindkraftindustrin. Samarbetet med SEA O.G. Offshore öppnar den amerikanska marknaden för tjänster och personaltransporter för offshore-vindkraftindustrin.  

– På N-O-S ser vi fram emot detta samarbete, som är i linje med vår strategi att fortsatt expandera i offshore-vindkraftsektorn i USA, säger Fredrik Hallqvist, Chief Operations Officer på N-O-S, enligt ett pressmeddelande.

Nybyggen ingår i planerna 

Genom samarbetet kombinerar parterna sina styrkor. N-O-S som operatör av CTV i Europa, och SEA O.G. Offshore som leverantör av offshore-tjänster. David Kristensson, koncernchef för Northern Offshore Group, säger till Sjöfartstidningen att planen är att bygga fartygen för personaltransporter i USA på grund av Jones Act, men betonar att inga fartyg har beställts än.

– Det blir fartygstyper som vi har designat. Vi har ju våra egna modeller, så det är dem vi planerar att bygga där.

Transportbolag

David Kristensson säger att SEA O.G., som har sitt huvudkontor i Houston, inte har några egna fartyg.

– De har ingen rederiverksamhet. Det är ett logistik- och transportbolag som jobbar med de stora vindkraftkunderna.