Fotograf: Helsingborgs Hamn

Kategori: Container | Hamn/Logistik

MSC ökar i Helsingborg

MSC sätter in ytterligare ett anlöp på Helsingborg för att öka flexibiliteten mot kunderna.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ibiliteten mot kunderna.

Från i mitten av maj kommer MSC att anlöpa Helsingborg på torsdagar och söndagar. Därmed får containerrederiets kunder två fönster i stället för ett. 

– Vi är glada för att MSC fortsätter att satsa på Helsingborg och med det nya anlöpet befäster de sin position ytterligare. Anlöpen innebär inte någon större volymökning totalt sett för hamnen men skapar ett flexibelt erbjudande för MSCs kunder, säger Nicklas Romell, CCO i Helsingborgs Hamn i ett pressmeddelande.

Trogen Helsingborg

Mediterranean Shipping Company, MSC, har varit kund i Helsingborgs Hamn sedan starten i Sverige för 20 år sedan.

– Vi har sett över vårt nätverk i Helsingborg utifrån våra kunders behov och till stor del skräddarsytt vår nya service efter deras önskemål. Helsingborg fortsätter att vara en strategisk hamn för MSC och vi är tacksamma för den kontinuerliga flexibilitet som Helsingborgs Hamn visar MSC, säger Thue Petersen, vd på MSC Sweden.

Den nya servicen

Den nya servicen kommer, enligt rederiet, att utgå från Antwerpen och därefter anlöpa Rotterdam, Helsingborg, Helsingfors, Rauma för att återigen vända i Antwerpen som är MSC:s nav i Europa. Den ordinarie slingan, som nu byter anlöpsdag i Helsingborg till torsdagar, utgår även denna från Antwerpen och fortsätter därefter till Göteborg och Helsingborg, innan den återvänder till Antwerpen för omlastning till resten av världen.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]