Fotograf: Fredrik Davidsson

Kategori: Folk/företag | Passagerarsjöfart

Monica Öberg årets SAN-pristagare

Årets mottagare av SAN-priset heter Monica Öberg och jobbar på Rederi AB Eckerö.

– Jag bryr mig om dem som har det jobbigt. De kanske inte orkar fylla i alla blanketter som behovs när de är sjukskriva. Då hjälper jag dem med det, ibland lite för mycket till och med, säger Monica Öberg som får priset för sitt arbete och engagemang för personalen på rederiet, där hon handlägger sjukskrivningar och rehabilitering.

Priset delades ut av Sjöfartens arbetsgivareförbunds (Sarf) vd Lars Andersson på årets SAN-konferens. SAN ska utläsas Sjöfartens Arbetsmiljönämnd.

Älskar sitt jobb

– Jag älskar mitt jobb. Jag hade inte förväntat mig att få det här priset och kunde knappt tro att det var sant när Lars Andersson på Sarf ringde och undrade om jag skulle på SAN-konferensen i Göteborg. Han behövde min hjälp, sa han Jag kunde inte förstå vad jag kunde hjälpa honom med men det var visst det här priset, säger en mycket lycklig vinnare av ära, diplom, ett standar och 10.000 kronor.

– Jag är så glad att jag får jobba som jag gör, att min arbetsgivare tillåter det. Jag har sagt att antingen så gör vi på mitt sätt med stort engagemang för de sjukskrivna eller så är det här inget jobb för mig då får ni ta någon annan. Jag är så tacksam mot min arbetsgivare och mina medarbetare.

Kommentarer

 • Mats Larsson

  Grattis! Härlig inställning av dig och rederiet!

 • Pia Berglund, VD Svensk Sjöfart

  En sådan person som Monica är verkligen rätt kvinna på rätt plats! En sådan fantastisk dedikerad person!

 • Anonymous

  Grattis! Du är till stor hjälp för de som behöver hjälpen och stödet.

 • Annika Klemets

  Monica är verkligen en värdig vinnare. Hon angagerar sig i alla och hjälper när man själv inte orkar!

 • Gunilla Kronman

  Stort Grattis Monica det är du verkligen värd!

 • LN

  Bra. Förutsätter att det gäller både sjö- och landanställda!

 • Fabian Westerlund, klubbordförande Seko sjöfolksKlubb ECKERÖ

  Det priset hamnade rätt! Jag är tacksam för gott samarbete – för medlemmarnas och rederiets bästa!

 • Fabian Westerlund, klubbordförande

  Det priset hamnade verkligen rätt! Tacksam för gott samarbete – för medlemmarnas samt rederiets skull.

 • Sari Sandell

  Härligt och Stort Grattis Monica du finns alltid där vare sig man behöver hjälp, prata bort en stund eller med en servett till tårarna när det är tungt Guld värd för oss och rederiet 🙂

 • Mirja S

  Verkligen rätt person som vann. Kan inte med ord tacka Monica för all hjälp och stöd som jag fick under tiden, 2013 när jag var sjuk och även efter. Helt ovärdeligt. En sån Monica borde finnas på alla arbetsplatser. Jag kommer för alltid att minnas ”vår” Monica, hennes enorma empati och engagemang.

Artikeln är stängd för fler kommentarer