Aurora och Tycho Brahe är två av färjorna som trafikerar mellan Helsingborg och Helsingör.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Ekonomi | Färjetrafik

Molslinjen får grönt ljus för köpet av ForSea

De danska och svenska konkurrensmyndigheterna har nu godkänt affären där Molslinjen köper ForSea, vilka driver trafiken mellan Helsingborg och Helsingör.
Det var i november förra året som Molslinjen A/S ingick ett avtal om att förvärva ForSea från Igneo Infrastructure Partners genom stöd av svenska investmentbolaget EQT Infrastructure som i sin tur köpte Molslinjen under 2021.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]->

Det var i november förra året som Molslinjen A/S ingick ett avtal om att förvärva ForSea från Igneo Infrastructure Partners genom stöd av svenska investmentbolaget EQT Infrastructure som i sin tur köpte Molslinjen under 2021.

Affären fick grönt ljus av de svenska och danska konkurrensmyndigheterna i fredags, vilket nu banar väg för att affären ska kunna stängas.

 – Vi är givetvis nöjda med myndigheternas bedömning av ärendet, och vi är glada över det snabba godkännandet, säger Carsten Jensen, vd på Molslinjen till danska TV2 Östjylland.

Slutförandet av affären väntas ta en månad enligt ett pressmeddelande från Molslinjen, ett rederi som trafikerar totalt nio danska inrikeslinjer, bland annat mellan Århus och Sjællands Odde samt äger Bornholmslinjen som kör mellan Ystad och Rönne på Bornholm.

Varje år transporterar ForSea över sex miljoner passagerare, en miljon personbilar och 450.000 lastbilar över sundet. Bolagets flotta består av fem färjor, varav två elektriska och en tredje som är planerad för eldrift – vilket innebär att ForSea är på god väg mot att göra flottan CO2-neutral inom detta decennium.

– ForSea är ledande inom sin bransch och visar att det är möjligt att driva en hållbar färjelinje som samtidigt skapar fina resultat. Hållbara transporter är framtidens modell och ForSea kommer fortsätta arbetet med att gå i bräschen för den gröna resan, säger Kristian Durhuus CEO på ForSea i ett tidigare pressmeddelande.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra försäljningspriset.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]