Fotograf: Meyer Werft

Kategori: Folk/företag | Fartygsutrustning | Skeppsbyggnad

Meyer prisar nordiska leverantörer

Det svenska säkerhetsföretaget Consilium Marine & Safety AB och den finska kabelleverantören Helkama Bica Oy har utsetts till årets samarbetspartners av varv inom Meyer-gruppen.

Varven inom den tyskägda Meyer-gruppen presenterade nyligen sina val av årets samarbetspartners på en galatillställning i Warnemünde.

Meyer Werft i Papenburg har valt Consilium Marine & Safety AB till årets samarbetspartner. 

Enligt Meyer Werft underströk pristagarna i sina tacktal det goda och partnerbaserade samarbetet mellan varven och dess leverantörer.

Sedan 2006

Meyer Werft i Papenburg har sedan 2006 valt årets leverantör och nu är det andra gången som även Meyer Turku i Åbo är med i denna tradition.

– Detta är ett fantastiskt erkännande av ett långt samarbete med Åbovarvet. Helkama är i likhet med Meyer ett traditionellt familjeföretag, så denna utmärkelse uppskattas speciellt högt av ägarna, kommenterar Area Sales Manager Sami-Pekka Arlin på Helkama Bica i ett pressmeddelande.

Beroende av leverantörer

Därtill har Neptun Werft och hela Meyer-gruppen valt sina egna pristagare, Drews Marine GmbH respektive Roxtec GmbH.

För varven är ett väl fungerande nätverk av leverantörer en förutsättning för framgångsrik verksamhet. Företagen inom nätverket levererar inte endast komponenter till varvet för installation i de fartyg som byggs, de är också med om att bygga fartygen tillsammans med varvets egna anställda. Till exempel Meyer Turku har närmare 2.000 aktiva nätverkssamarbetspartners och på varvsområdet finns arbetare från cirka 800 olika företag.