Messing: Färjepriserna till Gotland inte för höga

Genomsnittspriset för en färjeresa mellan Gotland och fastlandet för de som inte är bossatta på Gotland är inte anmärkningsvärt högt, jämfört med liknande trafik. Det skriver infrastrukturminister Ulrica Messing i sitt svar till riksdagsledamoten Helena Bargholtz (fp), som i en skriftlig fråga begärt att få veta om Messing är beredd att ge Gotlands ”landsväg” över vattnet samma status som övriga svenska riksvägar.

”Linjesjöfarten mellan Gotland och fastlandet utgör den enskilt största trafikupphandlingsposten till en enskild region i Rikstrafikens budget. Staten betalade under 2004 närmare 240 miljoner kronor för denna trafik.”, skriver Messing i sitt svar.

Hon fortsätter: ”Jag är tveksam till metoden att använda den privatekonomiska kostnaden för en bilresa som måttstock för vad en resa med annat trafikslag bör kosta i Sverige” och avslutar ”Linjesjöfarten, liksom luftfarten, till Gotland är av stor betydelse för utvecklingen i regionen. Det är också med stor tillfredsställelse som jag noterar att antalet färjeresenärer stadigt har ökat de senaste åren.”

Anna Ljunggren

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]junggren[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]