Fotograf: Meyer Turku

Kategori: Passagerarsjöfart | Skeppsbyggnad

Mein Schiff 5 sjösatt i Åbo

Det tredje nybygget för TUI Cruises sjösattes av varvet Meyer Turku på fredagen.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]eyer Turku på fredagen.

Nybygget, som får namnet Mein Schiff 5, är visserligen redan det tredje i serien, men det första av dem som byggts i sin helhet efter det att Meyer tog över Åbovarvet.

– Systerfartyget Mein Schiff 4 har blivit väl mottaget av sina gäster. Trots det kan vi inte stå still utan implementerar en mängd förbättringar, stora och små, på Mein Schiff 5 för att ytterligare förbättra gästernas upplevelser, sade Meyer Turkus vd Jan Meyer i samband med sjösättningsceremonin.

72 procent klar

Mein Schiff 5 är nu till 72 procent färdigställd och för närvarande sysselsätter nybygget 1.500 anställda och underleverantörer på varvet. Fartyget ska officiellt döpas i Lübeck den 15 juli 2016 och inleder sin första kryssning dagen därpå. Under den första sommarsäsongen sysselsätts fartyget i Nord- och Västeuropa och under vintern i Karibiska havet.

Mein Schiff 5 är på 99.500 GT och får Malta-flagg. Hon kan ta 2.534 passagerare med två personers beläggning per hytt och får en besättning på cirka 1.000 personer. TUI Cruises ägs till lika delar av TUI AG och Royal Caribbean Cruises Ltd.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]