Fotograf: Meyer Turku

Kategori: Passagerarsjöfart | Skeppsbyggnad

Mein Schiff 1 sjösatt

Det femte kryssningsfartyget för TUI Cruises har sjösatts i Åbo.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]es har sjösatts i Åbo.

Varvet Meyer Turku i Åbo har idag sjösatt kryssningsfartyget Mein Schiff 1, som är det femte nybygget för TUI Cruises från Åbovarvet. Det första, Mein Schiff 3, levererades 2014 då varvet ännu ägdes av STX.

Ersätter äldre fartyg

Mein Schiff 1 ersätter och övertar namnet från TUI Cruises första fartyg som är före detta Celebrity Galaxy. Den nya Mein Schiff 1 är en vidareutvecklad version av det föregående nybygget för TUI Cruises, Mein Schiff 6. Det nya fartyget är 20 meter längre och levereras våren 2018.

– Med nya Mein Schiff 1 skapar TUI en helt ny fartygsklass i sin flotta. Fartyget baseras på de existerande fartygen som vi har vidareutvecklat och tillfört nya, intressanta utrymmen. Dessa förbättringar börjar nu vakna till liv, och vi väntar otåligt på att förevisa dem för våra kunder, säger TUI Cruises vd Wybcke Meier i ett pressmeddelande.

Mein Schiff 1 ska döpas i Hamburg den 11 maj 2018 och inleder kort därefter sin trafik.

Åtta fartyg

Efter sjösättningen börjar man resa den nya bockkran som utgör en del i varvets moderniseringsprogram.

I Meyer Turkus orderbok finns sammanlagt åtta kryssningsfartyg. Förutom Mein Schiff 1 finns ytterligare ett för TUI Cruises som leveras 2019.

Den 13 september inleddes stålarbetena på ett LNG-drivet kryssningsfartyg för Costa Cruises som ska levereras 2019. Ett systerfartyg färdigställs 2021. Därtill ska Meyer Turku leverera två kryssningsfartyg till Carnival Cruise Lines 2020 och 2022 samt två till Royal Caribbean International 2022 och 2024.

 

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]