Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Folk/företag | Torrlast

Matti-Mikael Koskinen ny vd för ESL Shipping

Det finländska bulkrederiet ESL Shipping har utsett Matti-Mikael ”Mikki” Koskinen till ny vd.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ki” Koskinen till ny vd.

Matti-Mikael Koskinen tillträder sin nya tjänst som vd för Aspo-rederiet ESL Shipping Oy den 1 maj 2013. Lasse Rikala, som för närvarande är tillförordnad vd för ESL Shipping, fortsätter som medlem i rederiets styrelse.

”Väl insatt i nya krav”

Matti-Mikael Koskinen kommer närmast från rederiet Meriaura Oy, där han varit vd sedan 2007.

– Mikki Koskinen passar bra som vd i ESL Shippings nya utvecklingsskede. Han har tidigare verkat som vd i ett rederi som opererat med både torrlastfartyg och specialfartyg. Han är väl insatt i nya kund- och miljökrav och hur rederiet kan skapa tilläggsvärde genom att utveckla sin egen verksamhet redan innan lagstiftningen kräver det. Hans erfarenheter av rederiets nya servicekoncept samt hans syn på fartyg som utnyttjar miljöanpassad teknologi har varit avgörande kriterier vid valet, säger Aki Ojanen, vd för Aspo-koncernen och styrelseordförande i ESL Shipping Oy.

Tre nybyggen

ESL Shipping har under de senaste åren tagit leverans av tre nybyggen. Trots att marknadssituationen är full av utmaningar tror Ojanen att kunnandet inom ESL Shipping och viljan att ytterligare utveckla verksamheten innebär en betydande möjlighet för både rederiet och hela koncernen.

– Möjligheter till nya marknads- och kundsegment skapas framför allt av de arktiska havsområdena och skeppningar av bioenergi, säger Ojanen.

Från och med 4 mars tar Jussi Mälkiä över som verkställande direktör för Meriaura Oy, en post som han innehaft även tidigare. Det var även Jussi Mälkiä som tog initiativet till att grunda rederiet 1986. Till vice verkställande direktör har utsetts försäljningschef Sari Virtanen.

 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]