Fotograf: Maritimt Forum

Kategori: Folk/företag

Maritimt Forum byter vd

Joachim Glassell slutar som vd på Maritimt Forum i januari. Som tillförordnad vd går Christine Hanefalk in.

Joachim Glassell har varit vd för Maritimt Forum sedan 2016, och säger till Sjöfartstidningen att han nu tyckte att det räckte.

– Det finns ingen schism eller något sådant i botten, men jag har andra projekt i livet som jag vill ägna mig åt, säger han till Sjöfartstidningen. Han tillägger att han tycker att det har varit en fantastisk rolig tid som vd och en bra styrelse att jobba med. Men efter moget övervägande har han bestämt sig för att sluta.

Christine Hanefalk tillförordnad vd

Joachim Glassell kommer att fortsätta i sin nuvarande roll under en övergångsperiod fram till 26 januari 2022. 

Som tillförordnad vd kommer Christine Hanefalk att ta över. Hon har tidigare varit engagerad i Maritimt Forums styrelse. Hon har även en bakgrund inom Transportföretagen och Sveriges Hamnar, och har haft lokalpolitiska uppdrag för Moderaterna.

– Hon är en jättebra person, och väldigt kompetent, säger Joachim Glassell.

”Fem hektiska år”

I ett pressmeddelande tackar styrelsens ordförande Anders Boman å styrelsens vägnar Joachim Glassell för insatserna under de här åren.

– Det har varit fem hektiska år med många förändringar avseende de maritima näringarna. Vi kan konstatera att det maritima klustret spelar en allt viktigare roll i samhällsdebatten, inte minst som en möjliggörare i frågor rörande miljö- & klimatutmaningarna, säger han och tillägger:

– Vi är glada att Christine Hanefalk har accepterat rollen som tillförordnad vd för Maritimt Forum.