Fotograf: Man Diesel & Turbo

Kategori: Fartygsutrustning

Nytt danskt center för maskinutbildning

MAN Diesel & Turbo (B&W) har öppnat ett nytt utbildningscenter i Köpenhamn under namnet PrimeServe Academy. Därigenom kommer motortillverkaren MAN Diesel att kunna erbjuda kunder och kunders personal utbildning (så kallad on-hands-training) i att arbeta med dieselmotorer. Det kommer att bli särskilt sjöingenjörer och annan seglande personal som nu kan få utbildning i felsökning och annan kunskap om dieselmotorer.

– Vi har kapacitet att utbilda upp till 1.000 personer på årsbasis med de faciliteter som vi nu har öppnat i Köpenhamn, och som inom några år ska utvecklas, säger Peter Dan Petersen, MAN Diesel & Turbo.

PrimeServe Academy i Köpenhamn erbjuder utbildning inom alla funktioner för tvåtaktsmotorer, både mekaniska och elektroniska (ME-maskiner). Från och med 2014 erbjuder man också utbildning i ME-maskiner med dubbla bränslesystem (gasdrift) och lågvarviga motorer.

PrimeServe Academy ligger vid MAN Diesel testcenter i Köpenhamns södra hamn. Där bedrivs forskning genom att man testar nya delar och idéer på en komplett MAN-B&W 6S35MC maskin, som testkörs dygnet runt. Testcentret ligger också ganska nära MAN Diesels utvecklingscenter.