Fotograf: Damen

MacGregor-utrustning till färjeduo

MacGregor levererar roro-utrustning till kanadensiska färjor som byggs i Nederländerna. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]yggs i Nederländerna. 

MacGregor inom Cargotec levererar roro-utrustning till två bil- och passagerarfärjor som ska gå i trafik vid Newfoundland i Kanada. Fartygen byggs av holländska Damen Shipyards Bergum för leverans under 2015 respektive 2016. De 80 meter långa färjornas kapacitet blir 200 passagerare och 60 bilar. De isförstärkta färjorna är konstruerade för att kunna gå i svåra isförhållanden.

Färjetrafiken ska förnyas

Med beställningen av färjorna vill den provinsiella regeringen i Newfoundland och Labrador förnya sin färjetrafik. Den första färjan kommer att gå på en linje från huvudön till Fogo Island och Change Island, den andra på en linje till Bell Island. Ordern placerades vid Damen Shipyards efter en omfattande utvärderingsprocess. En motivering för valet var ”det bästa värdet för provinsen och högkvalitativa fartyg som kommer levereras i tid och inom budget”. Varvet erhöll beställningarna i slutet av 2013.

Med i planeringen

MacGregors leverans omfattar bland annat bog- och akterport samt ett hissbart bildäckssystem. Vidare har MacGregor bistått konstruktionsbyråerna Fleetway och Knud E Hansen med konstruktionsunderlag för lasthanteringsutrustningen under hela projektets utvecklingsfas.

– Vi använder oss av vår långa erfarenhet av att konstruera och leverera utrustning till färjor som som ska trafikera kanadensiska farvatten och på så sätt stödja Damen i byggandet av färjor som kommer att tillhandahålla pålitlig trafik enligt tidtabell med optimerade hamnanlöp, säger Lars Öberg, säljansvarig på MacGregor RoRo.

 

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]