Fotograf: MacGregor

Kategori: Arbetsmarknad | Fartygsutrustning | Folk/företag

MacGregor planerar nedskärningar

Dålig marknad inom offshore och sjöfart kan leda till att 220 personer förlorar sina jobb inom MacGregor.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ina jobb inom MacGregor.

Den svaga marknadssituationen inom sjöfart och offshore på grund av låga oljepriser och låg orderingång för nybyggnation av handelsfartyg tvingar Cargotec till personalnedskärningar inom affärsområdet MacGregor. Cargotec meddelar om inbesparingar genom eventuella nedskärningar i såväl extern arbetskraft som egen personal. Samtidigt betonar koncernen att MacGregor fortsätter att fokusera på tidigare offentliggjorda utvecklingsprogram för att förbättra den interna effektiviteten.

Sverige berörs

De planerade sparåtgärderna inom MacGregor uppges leda till att den globala personalstyrkan reduceras med omkring 220 personer. Cargotec ger inte i detta skede närmare information om åtgärderna för att reducera personalstyrkan. De kommer att initieras lokalt i enlighet med fordringar och lagstiftning i respektive land. Syftet är att spara 20 miljoner euro på årsbasis.

– Vi uppskattar att det i Sverige kan gälla cirka 40 personer, säger Minna Karhu, kommunikationsdirektör på MacGregor, till Sjöfartstidningen.

MacGregor sysselsätter omkring 2.750 personer i 33 länder. Flest anställda finns i Norge (630), Tyskland (460), Kina (350) och Sverige (300). Enligt Cargotec skulle de planerade åtgärderna inverka kraftigast på Sverige, Singapore och Norge.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]