Fotograf: Cargotec

Kategori: Folk/företag | Fartygsutrustning

MacGregor får ny vd

MacGregor får en ny vd med tidigare ledande positioner inom företag som Joy Global, Terex Corporation och Volvo Construction Equipment på sitt CV.

Cargotec utser amerikanen Eric A. Nielsen (BSc, Mechanical Engineering, MBA) till ny vd för affärsområdet MacGregor från och med den 16 september 2013. Han blir samtidigt medlem i ledningsgruppen och rapporterar till koncernchef Mika Vehviläinen. Nielsen kommer närmast från en position som Executive Vice President of Corporate Development i Joy Global Inc., som är en ledande leverantör av utrustning för gruvdrift. Där ansvarade han för företagets fusioner och förvärv samt strategisk planering.

– MacGregor går mot nya utmaningar, och det är tid att ta in nytt executive management för att accelerera tillväxt och förnyelse. Eric har stark erfarenhet av global maskinutrustning och konstruktion samt av att förbättra prestanda och utöka affärsverksamhet. Hans internationella bakgrund och erfarenhet av affärsvärlden i Skandinavien och Asian visar hans utmärkta förmåga att svara på förändrade krav från kunderna, kommenterar Mika Vehviläinen.

MacGregor levererar bland annat lasthanteringsutrustning till fartyg och är Cargotecs division för lasthanterings- och annan utrustning för sjöfart och offshore-industri.