Emma Lehnberg berättade om arbetet som andrestyrman.

Fotograf: Albin Dahlin

Kategori: Arbetsmarknad | DSM2023

Lyfte fram sjöfarten som yrke

Möjlighet till en snabb karriär och många utvecklingsvägar var några saker som lyftes fram för att visa på studie- och jobbmöjligheter inom sjöfarten på DSM HR Meet.
Mer än 70 studievägledare från olika delar av Sverige hade bjudits in att delta på DSM HR Meet för att skapa sig en bild av de studie- och yrkesmöjligheter som finns inom sjöfarten. Förutom seminarier bjöds det ombordbesök på flera fartyg i Donsö djuphamn.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]udievägledare från olika delar av Sverige hade bjudits in att delta på DSM HR Meet för att skapa sig en bild av de studie- och yrkesmöjligheter som finns inom sjöfarten. Förutom seminarier bjöds det ombordbesök på flera fartyg i Donsö djuphamn.

– Vi vill peka på sjöfart som en alternativ väg i framtiden och visa upp en attraktiv bransch, sa Niklas Johansson från Tärntank som ingår i arbetsgruppen bakom eventet.

Det bjöds på två paneldiskussioner där en fokuserade på de utbildningsmöjligheter som finns, och den andra handlade om hur det är att arbeta ombord.

En av dem som delade med sig av sina erfarenheter var Emma Lehnberg som jobbar som andrestyrman på ett tankfartyg.

– Det finns så många fördelar med det här jobbet, bland annat att man har mycket sammanhängande ledighet. Sen är det en fin sammanhållning ombord, och den gemenskapen som finns på ett fartyg hittas inte på någon annan arbetsplats, säger Emma Lehnberg.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]