Viking Grace.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Färjetrafik

Lyckad sommar för Viking Line

Viking Line noterar alla tiders passagerarrekord på linjen Åbo–Åland–Stockholm för sommarmånaderna. 

Totalt har över 740.000 passagerare rest med Viking Lines två fartyg på linjen Åbo–Åland–Stockholm under juni, juli och augusti. Det totala antalet resenärer på Viking Lines samtliga fartyg under de tre sommarmånaderna var nästan två miljoner.  

Passagerarna återvänder

– Vi är både glada och tacksamma att kunderna har återvänt till våra fartyg efter två svåra år med pandemin och för att sommaren blev så här lyckad. Våra klimatsmarta fartyg Viking Glory och Viking Grace erbjuder en oslagbar upplevelse på rutten Åbo–Mariehamn–Stockholm, vilket resulterade i alla tiders passagerarrekord på linjen och en marknadsandel på mer än 65 procent, säger Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström i ett pressmeddelande. 

Viking line uppger att över 700.000 personer har rest med eller bokat en resa med Viking Glory sedan hon sattes i trafik i början av mars. Vid sidan av Viking Lines traditionella målgrupper har Viking Glory också lockat en större andel unga vuxna att kryssa, i flera fall för första gången.

Populära destinationskryssningar

Destinationskryssningarna med Viking Cinderella och Gabriella till bland annat Visby, Bornholm, Ystad och Höga Kusten har även i sommar varit populära och där ett flertal avgångar varit helt fullbokade, likaså har resandet mellan Helsingfors och Stockholm kommit i gång efter pandemin och visat på ett starkt intresse att uppleva våra huvudstäder.

– Vi är väldigt glada över att resandet mellan våra länder återhämtar sig men också att intresset för nya resmål som Visby håller i sig. Finländarna har återupptäckt Stockholm och svenskarna är tillbaka i Helsingfors och Åbo. Under pandemin reste många finländare till Åland och i sommar har våra svenska resenärer kunna återvända till öriket, säger Ninna Suominen, marknadsföringsdirektör på Viking Line.